Social Media Awareness

Online cursus Social Media Awareness

Leer hoe je veilig en verantwoord gebruik maakt van sociale netwerken, bescherm je privacy en verbeter je digitale welzijn. Vergroot je kennis en benut veilig van de voordelen van social media.

In onze moderne wereld is social media een onmisbaar deel van ons leven. Van het verbinden met vrienden tot het delen van memorabele momenten, het potentieel van social media is enorm. Echter, met deze mogelijkheden komen ook verantwoordelijkheden. Deze cursus is ontworpen om je te helpen de balans te vinden tussen de voordelen en de risico's van social media. Leer hoe je social media effectief en veilig kunt gebruiken, bescherm je privacy, en verbeter je digitale welzijn. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van social media, deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische tips om je online ervaring te verrijken. Ontdek hoe je social media op een positieve en verantwoorde manier kunt inzetten!

Doel van de cursus

Het doel van de cursus ‘Social Media Awareness’ is om je bewust te maken van de voordelen en risico's van social media. We bieden inzichten en praktische tips voor veilig gebruik, het beschermen van privacy, en het ontwikkelen van een gezonde balans tussen online interacties en persoonlijke welzijn.

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • De verschillende soorten social media
  • De voordelen van social media
  • De risico's en uitdagingen van social media
  • Privacy en veiligheid beheren
  • Social media etiquette en ethiek op het gebied van communicatie en inclusiviteit
  • Een gezonde balans vinden om je social media gebruik te beheren

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Social Media Awareness’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan alle opdrachten en probeer dan de informatie gelijk in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor iedereen die gebruikmaakt van social media én hier op een veilige manier mee wil omgaan. Er is geen vooropleiding voor nodig.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: communicatie, kritisch denken, tijdmanagement, zelfdiscipline en zelfreflectie.

Lesmaterialen

De cursus ‘Social Media Awareness’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘Social Media Awareness’ bevat enkele toetsvragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Informatie-analyse
Netwerkvaardigheid
Onafhankelijkheid
Timemanagement