Dyscalculie. Een leerstoornis waarover in het onderwijs veel minder bekend is dan bijvoorbeeld dyslexie. Maar ook deze leerstoornis verdient bekendheid, want het kan grote gevolgen hebben voor het (welzijn van het) kind op school en in het dagelijks leven.
Getallen, je komt ze overal tegen. Vertrektijden, bedragen, telefoonnummers, maten… Noem het maar op. De meeste kinderen kunnen hier prima mee uit de voeten. Ze weten wat een getal betekent en hoe ze deze moeten gebruiken. Maar voor sommige kinderen is dit helemaal niet vanzelfsprekend. Zij hebben dyscalculie. Een leerstoornis waarover in het onderwijs veel minder bekend is dan bijvoorbeeld dyslexie. Maar ook deze leerstoornis verdient bekendheid, want het kan grote gevolgen hebben voor het (welzijn van het) kind op school en in het dagelijks leven. In deze cursus wordt besproken wat dyscalculie is. Wat zijn kenmerken van deze leerstoornis? Hoe kan je kinderen met dyscalculie herkennen? Wat zijn oorzaken en gevolgen van dyscalculie? Deze cursus is bedoeld voor leraren, met name in het basisonderwijs en bespreekt wat dyscalculie is.
Aan het eind van de cursus weet je wat dyscalculie is en hoe je het kunt herkennen.
De cursus Wat is dyscalculie? duurt ongeveer 1,5 uur met een studiebelasting van 3 uur.
Deze online cursus is geschikt voor leraren. Ook interessant voor iedereen die te maken heeft met pedagogiek, didactiek of onderwijskunde of daarin geïnteresseerd is. Een pedagogische, didactische of onderwijskundige vooropleiding op minimaal hbo-niveau is aan te bevelen.
Je breidt je kennis uit over dyscalculie en ontwikkelt je leerkrachtvaardigheden en begeleidingsvaardigheden door het gebruiken van de aangereikte handvatten.
De cursus Wat is dyscalculie bestaat uit: online instructie, e-learning en vragen na elk (sub)thema.
Deze cursus bestaat uit hoofdstukken over de volgende thema's:
De thema’s bestaan uit 1 of meer subthema’s. Binnen elk thema worden vragen over de inhoud gesteld. Dit zijn reproductievragen, toepassingsvragen en evaluatievragen.
Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets. De cursus wordt positief afgesloten wanneer 90% van de tussentijdse vragen is beantwoord.
Als je de cursus afrondt, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!
Leuk dat je een review wilt plaatsen. Deze functie is alleen beschikbaar nadat je bent aangemeld. Uiteraard is het aanmelden volledig gratis.