Voedselallergie

Online cursus Voedselallergie en veiligheid

Wanneer je werkt met voeding is het belangrijk om te weten dat alle voedingsstoffen die een mens binnenkrijgt effect kunnen hebben op de gezondheid. Niet iedereen kan alle voedingsstoffen of onderdelen daarvan verdragen. In sommige gevallen kan iemand er zelfs erg ziek van worden!

Wanneer je werkt met voeding is het belangrijk om te weten dat alle voedingsstoffen die een mens binnenkrijgt effect kunnen hebben op de gezondheid. Niet iedereen kan alle voedingsstoffen of onderdelen daarvan verdragen. In sommige gevallen kan iemand er zelfs erg ziek van worden! In deze online cursus doe je meer kennis op van diverse soorten voedselallergenen. 

Doel van de cursus

Met behulp van deze online cursus 'Voedselallergie' leer jij alles over de verschillende soorten voedselallergie, het effect van allergenen op het lichaam en hoe je ervoor zorgt dat jouw gasten geen risico lopen de verkeerde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit geeft wel zo’n veilig gevoel!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van allergenen (eiwitten in etenswaren)
  • Kennis van diverse soorten voedselallergenen 

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Voedselallergie en veiligheid' duurt ongeveer 2 uur. 

Doelgroep

Deze online training is voor iedereen die meer wil weten over voedselallergie en/of deze kennis wil gebruiken in zijn/haar werk. De training is een eerste kennismaking met het horecavak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze training bestaat uit diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.

Toetsing

Na elk hoofdstuk (2 in totaal) volgt een toets.