De rol van leidinggevenden in duurzame inzetbaarheid

Online cursus De rol van leidinggevenden in duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is essentieel voor het succes van jouw organisatie. In deze cursus leer je hoe je als leidinggevende of werkgever medewerkers ondersteunt om gezond, gemotiveerd en bekwaam te blijven voor de toekomst.

Duurzame inzetbaarheid is essentieel voor zowel de medewerkers als de organisatie. In deze cursus leren leidinggevenden en werkgevers hoe zij actief kunnen bijdragen aan het welzijn, de motivatie en de ontwikkeling van hun medewerkers. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid, verminder je ziekteverzuim, verhoog je de productiviteit en verbeter je de werktevredenheid. Deze cursus biedt praktische handvatten en voorbeelden, zodat je jouw medewerkers kunt ondersteunen in hun fysieke en mentale gezondheid, vakbekwaamheid en werk-privébalans, nu en in de toekomst. 

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is om leidinggevenden en werkgevers te voorzien van de kennis en praktische handvatten waarmee zij de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers kunnen bevorderen. 

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • Hoe je de duurzame inzetbaarheid van medewerkers bevordert.
  • Het belang van fysieke en mentale gezondheid in de werkomgeving.
  • Praktische tips voor het verbeteren van werk-privébalans.
  • Hoe je medewerkers motiveert en betrokken houdt.
  • Het belang van scholing en ontwikkeling.
  • Hoe je duurzame inzetbaarheid integreert in het bedrijfsbeleid.

Duur en studiebelasting

Deze korte  cursus ‘De rol van leidinggevenden in duurzame inzetbaarheid’ duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan alle opdrachten en probeer dan de informatie gelijk in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

De doelgroep van deze cursus bestaat uit leidinggevenden, werkgevers, HR-professionals en teamleiders die verantwoordelijkheid dragen voor het welzijn, de ontwikkeling en motivatie van hun medewerkers. Deze cursus is geschikt voor degenen die actief willen bijdragen aan het bevorderen van duurzame inzetbaarheid binnen hun organisatie.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Betrokkenheid, luisteren, motiveren, ontwikkelen medewerkers en samenbindend leiderschap.

Lesmaterialen

De cursus ‘De rol van leidinggevenden in duurzame inzetbaarheid’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante voorbeelden en toetsvragen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen en word je geholpen door middel van een praktische opdracht. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De cursus ‘De rol van leidinggevenden in duurzame inzetbaarheid’ bevat enkele toetsvragen en een praktische opdracht.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Betrokkenheid
Luisteren
Motiveren
Ontwikkelen medewerkers
Samenbindend leiderschap